10 sätt en digital arbetsplats hjälper organisationer och företag

 För många framstår ett intranät, eller som många vill kalla det, Digital Arbetsplats, som lösningen med oändliga möjligheter för internkommunikation och produktivitet på arbetsplatsen och visst har de en poäng, idag kan ett kvalitativt intranät gör stor skillnad för din verksamhet, vi listar här vår topp tio saker som blir bättre med en digitaliserad arbetsplats.

1. Förbättrad kommunikation

Med en rad starka kommunikativa verktyg tillgängliga får dina medarbetare alla möjligheter att kommunicera som de önskar och föredrar. E-post, video, meddelanden eller sociala kanaler? Allt finns tillgängligt på en plats.

2. Samarbete i världsklass

Att du kan kommunicera med kollegor ger såklart möjligheten till bättre samarbete men vad som verkligen kickar igång det är ju möjligheten att arbeta i samma dokument och texter i realtid. Med en Office 365 integration är ni öppna för samarbete i dokument, i realtid.

3. Hitta rätt person, snabbare, enklare

Med interaktiva personallistor som personalen själv kan redigera är det lätt att hitta kollegor när man söker dem; namn, specialitet, avdelning, ort? Allt går att få in. Med kopplingar till Microsoft Active Directory sköter dessutom synkningen sig själv.

4. Att leta efter dokument

Vi har alla spenderat avsevärd tid på att leta efter dokument, det är en resursdödare likt ingen annan. Med ett högklassigt sök inbyggt kan ett intranät spara massor med tid och frustration för dina medarbetare.

5. Mer engagerade medarbetare

Genom att ett intranät förser personal med nyheter, innehåll och just precis de genvägar de behöver i just sin tjänst ökar vilja att engagera sig och känna samhörighet med arbetsgivare och kollegor. Ofta innebär det dessutom betydligt mindre möten och betydligt mindre frustration över missad information.

6. Nyttja teknik och licenser bättre

Med ett välbyggt intranät kan du koppla dina andra verktyg, program och tjänster till intranätet och förenkla dina kollegors tillgång till dagliga uppgifter. Allt från Office 365 till ekonomisystem bör kopplas för bästa effekt och ekonomiska vinning.

7. Kollegornas lojalitet och känsla av samhörighet stärks

Anställda och medarbetare som får tillgång till effektiva, personliga arbetsytor med goda möjligheter att prata med kollegor känner ofta starkare tillhörighet till gruppen och i förlängningen företaget. Genom att det finns enkla men effektiva vägar till ledning och även höjd påverkansgrad stärks dessutom lojaliteten och samhörigheten. Rekrytering är kostsamt.

8. Produktivitet

När du har bättre kommunikationslösningar som ökar samarbetet samt adderar dokumenthantering kommer fler dela med sig av sin kunskap till varandra. Detta ökar produktiviteten. Samtidigt samlas alla dokument i en central ordning, inget mer svinn i privata mappar eller andra företags tekniklösningar.

9. Kundservice 2.0

Ett intranät av rang bör ge personal tillgång till snabb och uppdaterad information, något som kan vara skillnaden mellan en nöjd eller missnöjd kund. Hur många kunder har du råd att tappa?

10. Spara resurser

Ett bra intranät ska spara resurser. En IT avdelning som inte behöver fixa med inlogg. Medarbetare som kan mötas utan att resa. Mindre dyra licenser och höga arvoden till konsulter. Toppen av ett isberg men du fattar grejen.

Sammanfattning

Som du tydligt ser, det finns massor av anledningar till att implementera ett intranät eller digital arbetsplats. I dag behöver det inte vara kostsamt, det handlar mer om ett effektivt arbete innan med tydliga förutsättningar för framgång.

Vill du veta mer om hur vi löser dessa tio och mer därtill utan att ha sönder er plånbok? Boka en demo eller surfa runt på vår webb, vi är alltid intresserade av att höra hur ni ser på er internkommunikation.

Kommentera
  • DELA