Dela din dag och väx er starkare tillsammans

Att ses och höras, att bekräftas, är sedan länge en viktig ingrediens för att få våra medmänniskor att må bättre. Till viss del är det därför som sociala medier har slagit så stort i vårt moderna samhälle, här finns ju en chans att visa upp vårt eget liv och samtidigt få andra att gilla, kommentera och boosta vårt ego för att få må lite bättre.

På Spintr anser vi att det är minst lika viktigt att bekräftelse från våra medmänniskor och kollegor finns runt omkring oss även under en helt vanlig arbetsdag. Därför har du chansen att enkelt och effektivt kommunicera delar från ditt liv med dina kollegor via det sociala flödet i intranätet.

blur-clear-close-up-1485548

Kanske känner du igen funktionen från Facebook där du möts av ett socialt flöde när du till exempel startar appen? Precis som där känner du dig som hemma när du möts av Spintrs välkomnande sociala flöde vid starten på arbetsdagen. Kanske hittar du bilder från fredagens AW, en omröstning kring när julmusiken faktiskt får börja spelas på kontoret eller positiva hejarop från ledningen. Det viktigaste med möjligheten att dela med sig är just det, att dela med sig. Det ska vara enkelt, prestigelöst och roligt! Tack vare sådana här små knep skapas en stark samhörighet på arbetsplatsen och tillsammans väcks en känsla av stolthet.

Att inspireras, stärkas, glädjas och hurra tillsammans över positiva nyheter får inte bara en individ att växa, utan även en grupp människor som tillsammans strävar mot samma mål. Den sociala gemenskapen mynnar även ut i en mer hälsosam personal vars mentala hälsa påverkas mer positivt än du kanske till en början kan ana. Kort och gott, människor som delar sin vardag och får positiv feedback från människor i sin närhet mår bättre. Inte direkt rocket science, va?

Här är några exempel på saker du kan göra för att involvera och engagera dina kollegor/anställda i det sociala flödet:

Beröm en kollega
Kanske är det kollegan som städade köket senast, hen som hade med sig fikabröd till fredagsfikat eller den personen som lyckades ro iland senaste kontraktet – vem det än är så lyfts både den, och alla andra, av beröm! Nästa gång kanske det är du som får ta emot berömmet.

Lyft en positiv nyhet
När arbetsplatsen/företaget blomstrar, blomstrar även de anställda! Glöm därför inte att dela med er av de positiva nyheterna, även om de kan upplevas små. Har ni nåtts av ett positivt mail från en kund? Vankas det julbord? Är det dags att fira positiva siffror? Dela i flödet!

Skapa en poll
Frukostfika på fredagar eller måndagar? Ska det nya konferensrummet heta Rödklövern, Ugglan eller Gränden? Passar AW bäst på torsdagar eller fredagar? Hur många koppar kaffe dricker du innan klockan 11? 

Ju fler som har en chans att göra sin röst hörd, desto mer involverade känner sig gänget i arbetsdagen. Även om omröstningen inte gäller något som är livsavgörande.

Ha ett fredagstema i flödet
Låt en i personalen välja ett tema varje vecka och de som vill hänger på. Låt fantasin flöda! Helt plötsligt förvandlas det sociala flödet till en djungel med exempelvis bilder på min pappa, matlådan, låtar från första skoldiskot, fredagspepplåten och så vidare. Glada miner i korridoren kan utlovas och de som normalt inte engagerar sig får kanske upp ögonen för detta opretentiösa och roliga sätt att nyttja flödet.

Ert intranät kommer helt plötsligt bli ännu mer levande än tidigare och många kommer känna en större glädje när de öppnar Spintr på morgonen, efter lunchen eller kanske till och med i appen i soffan på kvällen. Vad för spännande väntar dem denna gången?

Glöm inte att gilla och kommentera andras inlägg, och självklart tacka om det är du som får beröm en tumme upp eller kanske ett hurrarop när du valt den bästa fredagspepplåten!

Dela din dag med dina kollegor via Spintr - det sociala intranätet!

Kommentera
  • DELA