En grupp kan skapa större samhörighet än du tror

Arbetar du i en organisation där mejlkorgen konstant fylls på med mejl som hör till alla möjliga konversationer och där du i slutändan inte har koll på vad som tillhör vilken konversation? Du är inte ensam! Detta kan lätt bli problematiskt och tidskrävande att bena ut. Därför hittar du funktionen arbetsgrupper i Spintr – ett sätt att förenkla samarbeten och möjligheterna att driva olika projekt tillsammans utan en massa mejl till höger och vänster.

I Spintrs intranät har du smidig tillgång till grupper, en funktion där du själv kan bestämma vilka medarbetare du vill bjuda in till din grupp. Du kan skapa hur många grupper du vill och även bli inbjuden till de som dina kollegor skapar. I gruppen kan du ha en tydlig agenda, skapa en att göra-lista och använda flödet för att uppdatera kring projektet och vad som är på gång. Här kan ni även ladda upp filer som hör till just detta specifika projektet och pinpointa viktiga datum i projektets gemensamma kalender så att alla har koll på läget. Vilka grupper skulle ni kunna skapa hos er?

Här kommer några tips: 

  • Vårens konferens 2019
  • Köksschema/Fikaschema
  • Den digitala julkalendern på era sociala media-kanaler
  • Bloggidéer
  • Potentiella framtida kunder

Ja, här finns helt enkelt allt för att organisera upp och underlätta din arbetsdag och samtidigt minska mejlhögen i korgen. En win-win situation!

Tack vare arbetsgrupperna ökar även samhörigheten och transparensen i organisationen när kollegor kan känna sig involverade och se hur arbetet fortlöper så snart exempelvis en ny uppdatering gjorts i projektet.

Rekommenderad läsning: Ett engagerat team resulterar i positiva resultat.

Som skapare av gruppen kan du, förutom att bjuda in de du anser relevanta i gruppen, även bestämma om gruppen ska vara öppen, stängd eller hemlig. Gruppen där matlåde-tipsen läggs upp efterhand kanske kan vara öppen för alla på arbetsplatsen, medan styrelsegruppen kanske vill ha en hemlig grupp där frågor relaterade till deras nuvarande och framtida frågor kan diskuteras privat. Vissa arbetsplatser väljer att inte ha några hemliga grupper i sitt intranät då de vill stärka känslan av transparens. Valet är ert.

Att ni även kan arbeta avdelningsöverskridande i detta verktyg innebär ju dessutom att fler kan samarbeta och lära känna varandra och deras arbetsuppgifter ytterligare. Allt för att boosta den där känslan av gemenskap som en i ett team. Visste du att du dessutom kan skapa en arbetsgrupp där du kan bjuda in externa partners?

Självklart behöver inte grupperna alltid vara arbetsrelaterade! Kanske är det lämpligt att skapa en grupp så ni har koll på vem som fixar vad till julfesten? Finns det ett intresse att läsa inom organisationen så kanske en grupp med boktips passar in, eller varför inte en grupp där ni betygsätter de senaste lunchrestaurangerna ni besökt?

Möjligheterna är oändliga! Skapa en grupp redan idag tillsammans med oss på Spintr!

 

Kommentera

Relaterat

  • DELA