En nominering en vinst i sig för Vadstena kommun

Vid årets WSA-gala var Vadstena kommun nominerade till årets intranät. Dock kammade Systembolagets intranät ViNet hem vinsten - men med den höjd som Vadstena kommuns intranät tagit på så kort tid så ser vi på Spintr dem som vinnare ändå!

Åsa Murakami, kommunikatör på Vadstena kommun, var själv närvarande vid WSA-dagen och galan i Stockholm den 30 januari och fick en stor dos av inspiration, nya tankar och funderingar.

Vi kontaktade Åsa några dagar efter galan för att stämma av hur tankarna hos henne går efter en sådan intensiv dag, och det visar sig att hon redan börjat smida nya planer för deras sociala intranät och hur de ska arbeta inom den närmsta framtiden.

Berätta lite om WSA-dagen – vad fick ni ta del av?

Det var en mycket trevlig dag med ett varierat program innehållande ett långt set av inspirationsföreläsningar och trendspaningar. Miljön på Nalen var helt fantastisk och det bjöds till och med storbandsmusik till minglet på galadelen senare under kvällen.

Vilken är den största behållningen från dagen?

Alla eftermiddagens talare och seminarierna - helheten bjöd på stor inspiration och en hel del ny kunskap, men också många goda skratt.

På vilket sätt blev du inspirerad att fortsätta utveckla ert intranät?

Jag tänker framför allt att vi behöver jobba en del med vår organisation och hur vi faktiskt arbetar med internwebben. Det bjöds också på en del handfasta tips om hur man till exempel snabbt kan komma igång med att förbättra sökfunktionen.

Det blev ju en nominering i kategorin bästa intranät – hur var pulsen när de skulle tillkännage vinnaren?

Haha, när de ropade upp alla nominerade på scen var den rätt hög faktiskt!

Vinnaren i år blev Systembolagets intranät – vad tror du att de har som ni kanske inte riktigt har nått till ännu?

Framförallt en genomtänkt struktur, en bra organisation och deras sätt att arbeta med intranätet. Deras struktur har även tydliga syften och mål som de eftersträvar att nå med arbetet.

Vilket blir Vadstena kommuns nästa steg när det kommer till internkommunikationen nu?

Vi kommer att satsa på att göra vårt intranät mer lättillgänglig för våra medarbetare.  Vi är på gång att  migrera den till en webbaserad lösning inom en snar framtid.

I kategorin årets intranät var, förutom Vadstena kommun och Systembolaget, även Fortifikationsverket och Försäkringskassan nominerade. 

Rekommenderad läsning: Alla vinnare från WSA-galan 2019.

Spintr är sedan några år stolta leverantörer av Vadstena kommuns intranät.

Här kan du även läsa vad Åsa och hennes kollegor tänkte när de fick reda på att de var nominerade tidigare i år.

OFFICE 365

 

Kommentera
  • DELA