Ett engagerat team resulterar i positiva resultat

Om du någon gång har känt dig utanför vet du också att energin, intresset och möjligheten att leverera under dagen, vare sig det är på jobbet eller i hemmet, sjunker drastiskt. För människan är ett flockdjur och behovet av att känna en delaktighet i ett gäng är nödvändig för oss alla för att må bra.

Därför erbjuder Spintr oändligt många möjligheter för dig själv och dina kollegor att engagera er på jobbet för att skapa en gemenskap och en möjlighet för alla att delta. Intranätet bygger på att ju fler som engagerar sig och skapar innehåll, desto mer växer medarbetaren och företaget med hen.

Rekommenderad läsning: Ett team kan skapa större samhörighet än du tror.

Förutom att du enkelt kan posta dina tankar och bilder i det sociala flödet, ladda upp profilbild och information kring dig själv på din sida eller föra dialog genom chatten som på många andra sociala medier, så kan du göra så mycket mer med Spintr.

Här hittar du information om de funktioner som Spintr erbjuder.

Varför inte utse ambassadörer på arbetsplatsen som till exempel får blogga en gång i veckan om deras arbetsuppgifter för fler att få en inblick i just deras vardag? Eller kanske listar de veckans tio-i-topp när det gäller matlådor inför kommande månad, bästa receptet på farmors inlagda sill eller recension på senaste filmen hen såg på bio.

Engagera medarbetarna genom fredagstävlingar där kanske ordvitsen med flest haha-kommentarer vinner sista kakan vid fikarasten, eller bilden med flest likes kammar hem en biobiljett.

Eller visa på hur mycket medarbetarna faktiskt kan, fast de kanske inte tror det! Knåpa ihop kollegorna två och två, se till att de är utrustade med en smartphone och tilldela dem ett ämne som exempelvis är relaterat till deras arbetsplats. Sen är det dags att filma och beskriva ämnet på ett par minuter och till sist posta resultatet i flödet. Kollegorna lär sig mycket om sin arbetsplats, sitt gäng och inser vad de faktiskt kan göra med en liten knuff från arbetsgivaren. Du ska se att de säkerligen växer ett par centimeter, och känner sig ytterligare stolta gentemot sin arbetsplats, när de kan dela videon i sitt flöde och peka på att de själva faktiskt skapat detta!

Att engageras, inspireras och entusiasmeras behöver inte vara krångligt, svårt eller komplicerat på något sätt.

Men. Det är precis som med barn. Barn gör inte som föräldrarna säger. De gör som föräldrarna gör. Förändring kan krävas och det kan ta tid. Så, få med ledningen på tåget och få dem att sätta ribban – på ett prestigelöst sätt. På så sätt kommer med största sannolikhet resten av teamet hänga på och ert intranät kommer att blomma upp med alla sorts intressanta och roliga grejer.

En människa som interagerar via intranätet, kanske bara med en like, genererar i att hen känner sig mer värdefull och sedd, vilket i sig medför ett starkare och mer engagerat gäng på arbetsplatsen. What are you waiting for? In på intranätet och Spintra loss!

 

Kommentera
  • DELA